Minden, ami szívből és lélekből jön

Szívvel - Lélekkel

Szívvel - Lélekkel

KINYÚJTOTT KÉZ

2021. február 25. - Sandroz

4661763_l.jpgA nagyböjti időszak az önvizsgálat, az elcsendesedés és az odafordulás ideje. Az imádságos Istenkeresés mellett a szegények megsegítése is hozzátartozik a Húsvéti előkészület lelkületéhez.

A Szűzanya egyik Medjugorje-i üzenetében azt mondja : "Legyetek Jézus kinyújtott keze" ... 

Én azt tapasztaltam, hogy Krisztus keze mindig lenyúl a mélybe... s nem tudunk olyan mélyre süllyedni, hogy Isten mélyebbre ne hajoljon, hogy megmentse aki elveszett... E világban Jézus nem tudja fizikai módon a Kezét nyújtani a szükségben szenvedőknek, csak mi általunk, akik Krisztus élő egyházának, Testének tagjai vagyunk. - Ha válaszolni szeretnénk a Szűzanya hívására, és Kinyújtott Kéz akarunk lenni, amely lenyúl és felemel, ami kitár és átölel, akkor meg kell tanulnunk annak helyes módját.

Isten jó eszközének lenni : mély hitet, rendíthetetlen bizalmat, figyelmességet, alázatosságot, és fürkésző, Istenre figyelő irgalmas szeretetet kíván…Hiszen nem mindegy, hogy miképpen fordulunk a szegények felé. – Jézus sem azonosít minket a bűneinkkel, mert az csak szenny a ruhánkon. Nekünk sem szabad azonosítanunk senkit sem a fizikai, vagy lelki állapotával... Soha nem érezhetjük azt, és nem is éreztethetjük, hogy felettük állunk, lenézve bárkit, azért, mert szegény, vagy mint "szegény bűnösöket”.. Ez a lelkület ellentétes Krisztuséval, aki „egy volt közülük”. – Őszinte alázat nélkül tehát nem nyújthatunk semmit senkinek! Ha van miből adnod, tartsd kiváltságnak a helyzeted, hiszen te is kaptad, hogy „legyen”!

Semmit sem, ér még a legnagyobb jó cselekedet sem, ha azt nem Isten iránti szeretet fűti… Egymást hordozni, egymás terheit hordozni Krisztus követésünk alaptétele, hiszen aki szeret, az gondoskodik a másikról, s nem tud tétlen lenni, ha ínségben levővel találkozik... Ha meglátjuk az emberben Isten „képét”, Ő maga hív minket cselekvésre, így a Szeretet és Jóság bennünk megjelenik, s megnyilvánul környezetünkben is.

Isten, aki megszabja a vizek folyását, akinek Szentlelke ott fúj, ahol akar - bármikor változást tud előidézni mind fizikai, mind lelki síkon... s éppen lehet, hogy Téged, a Te kinyújtott kezedet akarja ehhez felhasználni... Nekünk, keresztényeknek, Krisztust követőknek Jézus arcát kell látnunk egymáson, de különösen a szegényeken... Tehát Krisztusként kell beazonosítanunk őket... Aki elhordta értünk a keresztet...de ha már elhordta, akkor mi csak Cirenei Simonként, vagy Veronikaként szolgálhatunk neki...

fb_img_1609055018137.jpgSenki sem képes mások terhét teljes egészében (senki helyett) önmaga cipelni.. hisz még Jézus is segítségre szorult...de mi csak segíthetünk a hordozásban... "Hordozzátok egymás terhét..."  Persze sokszor van úgy, hogy felnőtt, egészséges emberek is a csecsemői tehetetlen fizikai-lelkiállapotba kerülnek... Ekkor megfelelő táplálékkal kell segíteni őket, hogy erőre kapjanak, hogy tudjanak járni, de vigyáznunk kell, hogy milyen módon segítünk...s hol van az a pont, amit Isten egyik Igéje által tudok csak megfogalmazni: "Eddig mehetsz, tovább nem!"  - Ha átlépjük azt a bizonyos pontot, akkor a fizikai-lelki ínségesek az élethelyzetük gödréből lehet, hogy kijutnak, s amíg cipeljük őket jól is veszik az akadályokat, de ha idővel nem lesznek képesek valamelyest a "saját lábukra" állni, egy másik nagyobb gödörbe taszíthatjuk őket. Csupa jó szándékból.. Ezért tehát nem cipelnünk kell , hanem felsegítenünk a rászorulókat, mert ha zsákokként kezeljük őket, elveszítik az önbecsülésüket...s ha már az sem lesz nekik, nem is lesznek soha arra képesek, hogy megbecsüljék magukat, ha nem adjuk nekik vissza azáltal, hogy azt sugalljuk feléjük: képes vagy járni...benned Élet van...1618371_l.jpg Amikor Jézus feltámasztotta Lázárt, és Ő előjött és "keze és lába pólyába volt csavarva"... Jézus nem azt mondta, hogy fogjátok meg és vigyétek oda, ahova akar menni..., hanem azt, hogy "oldozzátok el őt, és hagyjátok menni"... - Meghalt, de újra élettel telt meg... - Jézus, a mai kor emberének is azt üzeni, hogy ha Isten életet lehel beléd, és feloldja kötelékeidet, képes vagy menni... tenni.. átölelni... szeretni... Nekünk is ezt kell közvetítenünk mások felé.

Ha szeretetből kinyújtjuk kezünket mások felé, Jézus Kinyújtott Kezévé válunk, de egyben Őt magát segítjük meg a szegényekben... - ez misztika...és titok... A SZERETET TITKA!

Ha esélyt adsz egy szegénynek, hogy felemelkedjen, akkor reménysugarat nyújtasz át neki, amely téged, vele együtt felemel.

Dicsőség az Istennek!

Isten Kegyelmből: Rózsa Sándor (Sandroz)

 

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer csütörtökön és vasárnap új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a Gasztroblogomat is ( Chef Sandroz ), amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. Kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szivvellelekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr7316438634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása