Minden, ami szívből és lélekből jön

Szívvel - Lélekkel

Szívvel - Lélekkel

Valentin-napi GPS

2021. február 13. - Sandroz
fb_img_1609578850830.jpg
Valentin-nap. Repkednek a Cupidó nyilak, fogynak a rózsacsokrok, hullanak a virágszirmok, nagy ölelések itt, fájdalmas sóhajtások ott..
A Boldogságról, annak elérésének módjáról számtalan elmélet és írás született már. Olyanok írták, akik elérték, akik számára élő volt az a megélt pillanat. És azok olvassák, akik szomjazzák és szeretnének belekapaszkodni.. Talán ők is átélhetik... . De hogy valóban létezik e egy olyan recept, ami mindenki számára elérhető, ami akkor is hatásos, ha már elveszett a remény is..? - Szerintem létezik! S mindenkinek meg van a sajátja, csak be kell ütnie a GPS-ébe jól az elérhetőségeket, s megkapja a kódokat.. és azt is, hogy hol van most, és hogy hová akar eljutni, és hogy milyen lehetőségei vannak rá.  
fb_img_1613309169799.jpg
Számtalan út vezet az élet térképen.. Vannak csomópontok, útelágazások, zsákutcák... Annak tudatában biztonsággal haladhatunk, hogy a jó Isten a lelkünk GPS- e, és Ő eljuttat oda, ahol lennünk kell! Viszont gondoskodnunk kell arról, hogy a Szeretet, mint üzemanyag soha ki ne fogyjon! S az Isteni Akaratra Igent mondva, készen kell lennünk bármikor az indulásra, a haladásra, és a megérkezésre is!
img_20200908_120323_479.jpg
Boldognak lenni nem valami kiváltság, hanem az élet egyedüli járható útja.. S legfőképpen a hozzáállásunk függvénye. Az embernek mindig a hiány köti le a figyelmét, annak fájdalma irányítja gondolatait, cselekedeteit, ahelyett , hogy értékelné a meglévőt és meglátná benne a szépet és jót, s megtalálná a valódi kincset.. Hiszen a hiány valami betöltetlenség, ami űrt okoz az ember lelkében. De ha megelégedve , a már megszerzett és megélt, megkapott kincseinkre figyelnénk, nem okozna számunkra veszteséget az, ami még nem a miénk.. Dönthetsz úgy is, hogy elfogadod e szabadságot, és szeretettel várod a legjobbat, reméled a jót, és megteszed, amit meg tudsz tenni, és a többit rábízod az Istenre. Miért is választanád a béklyót, a keserűséget, hiszen az elégedetlenség nem csak felemészti a meglévő jót is, hanem gátolja a teljesség megéléséhez szükséges szeretet kibontakozását és kiteljesedését...
( Sandroz - Rózsa Sándor )
 fb_img_1605430119010.jpg
Térj vissza ha tetszett - minden héten kétszer csütörtökön és vasárnap új tartalmakat találsz.
Ha érdekel a gasztronómia látogass el a Chef Sandroz blogomra 
_*A honlapon, illetve a blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szivvellelekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr2916425908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása