Minden, ami szívből és lélekből jön

Szívvel - Lélekkel

Szívvel - Lélekkel

NE FÉLJ, NE AGGÓDJ!

2021. március 07. - Sandroz

1872634_l.jpgEbben a zűrzavarban, ami most van a világban, elég nehéz meghallani a csendet, vagy egyszerűen csak rátalálni a saját hangunkra. Szinte rátelepszik a zaj a lelkünkre… Mindenhonnan áradnak felénk a vészmadarak károgásai, a rosszindulat, mint a fagyos szelek úgy süvítenek, és csípnek is. Nehezen gyógyuló sebeket ejtenek a lelkünkben. A megsebzett lélek elgyengül, és könnyű célponttá válik annak, aki el akarja veszejteni, és most minden adott, hogy nagy erővel pusztíthasson. A kilátástalanság minden területen szedi áldozatait, s mint ordító farkas portyázik, hangjától megfagy a szívünk, miatta megbénul, elnémul bennünk a Szeretet. Ha Isten szavai nem érnek el hozzánk, akkor támasz nélkül, céltalanul, reményvesztetten bolyongunk. A reménytelenségben aztán könnyen eluralkodik a félelem. - Aki fél, abban a hit és a remény haldoklik.

Pedig ha a bajban nem kapaszkodunk az Istenbe, - ha nem figyelünk rá, - ha a gonoszság térhódításakor mi sem ragaszkodunk a Szeretethez, - ha önátadásunk csak részleges és felületes, akkor mégis, hogyan és kitől várjuk a segítséget?

– Persze ilyen körülmények között, nem csoda, hogy teljesen összezavarodik bennünk minden... De nem lehetünk épp most zavarodottak, hiszen az életünk múlik rajta, és ez az időszak most a hitünk próbája!

A világ történéseit, de a saját, és a közelünkben levők életét figyelve, egyre inkább láthatjuk, hogy brutális háborúban állunk.. A legnagyobb része titokban, az emberi értelemtől elzárva zajlik, és nem is igazán érzékeljük, csak a hatásait érezzük.., hiszen a lélek csatázik, és a Szellemvilág harcol itt! Sajnos az emberek nagy része, mint bábok megadják magukat, és nem fordulnak az Isten felé, aki a szabadulást, a szabadságot hozná el számukra. Szabad választási lehetőséget ad, hogy felvesszük e a harcot, és az Ő Erejével és Akarata szerint gondolkodunk, beszélünk, cselekszünk, - vagy csak sodródunk a hitetlenség, a kétségbeesés, a félelem és a bűn áradatában.. Hiszen a Gonosz az, aki megbéklyóz, aki a vesztedet akarja. Isten viszont szelíden hív, kér, terelget, és jelen van...mindenkor, mindenhol és mindenben. Csak a mi odafordulásunkon múlik, hogy elfogadjuk e a segítségét…

730518_l.jpg 

1994881_l.jpg

Akkor tudsz valami felett uralkodni, ha már megélted milyen, ha eluralkodik rajtad. - Ismerned kell az ellenséget, hogy le tudjad győzni!

  • ( * Erről egy amerikai film jutott eszembe, aminek az egyik kitűnő szereplője Anthony Hopkins. Címe: The Rite (A rítus) Egy Amerikában élő magyar származású fiatal ördögűző pap hivatása megtalálásának igaz történetét dolgozza fel. Nagyon ajánlom azoknak ezt a filmet, akik az ördög hallatán azt gondolják, hogy az fantazmagória… A főszereplő is küzdött a hitével, és Isten felhasználta az Ő szkepticizmusát, hogy aztán erőssé váljon és csatákat nyerjen. Ha hittel vagy kételkedve is nézed meg e filmet, garantáltan nagy hatást gyakorol rád... De nem az a célja, hogy félelmet keltsen, hanem, hogy rávilágítson a Igazságra... Jézus erejére, a megváltás misztériumára.. A film magyarul:  > itt elérhető!  ) ac2cde1b-864d-4e5d-8429-dc3a4e12376b.jpg

Ha táplálunk valamit, az növekedni fog… A félelem a lélek vírusa, ami a testet is megbetegíti, és észrevétlen lopakodik, és folyton táplálja bennünk és körülöttünk a rosszat.

„Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Féljetek inkább attól, aki a lelket is és a testet is el tudja pusztítani a gyehennában. Két verebet ugye egy fillérért árulnak? És egy sem esik közülük a földre a ti Atyátok tudta nélkül.
Nektek azonban még a hajszálaitok is mind meg vannak számlálva a fejeteken. Ne féljetek hát, hisz különbek vagytok ti a verebeknél!
(Mt 10,28)

Természetes, hogy féltjük az életünket, és az egészségünket óvjuk, de a félni valamitől - nem ugyanazt jelenti, mint félteni, és azt sem, hogy Istent félni! Éppen ellenkezőleg! A FÉL-ELEM-ben nincs benne az EGÉSZség es az EGYség.. - Ha önazonosak vagyunk, ha tisztában vagyunk képességeinkkel és rendben van az önértékelésünk, ha nyitott és befogadó a személyiségünk, ha szeretünk, és ha tudunk szeretetet elfogadni is, - akkor vagyunk EGÉSZEK... EGÉSZSÉGESEK.. és ez az EGÉSZ teremti meg az EGYSÉGET. Az EGY által, aki mindenkiben ott van. Ő szeretné lekötni a teljes valónkat, s figyelmünket..

" Isten részéről soha meg nem szűnő szeretet tárgya vagyunk. Tudjuk, hogy mindig nyitott szemmel vigyáz ránk, akkor is, amikor azt hisszük, hogy éjszaka van. Ő Atya, sőt még több: Anya. Azt akarja, hogy semmi sérelem ne érjen bennünket, csak jót akar mindenkinek." (Szent II.János Pál Pápa)

Mert aki hisz az Istenben, az bízik is benne, hogy gondot visel rá! A hívő emberben a remény él, és ez a remény bevonzza számára az áhított jót. De a félelmünkkel teret adunk a Gonosznak, az meg egyre jobban eluralkodik rajtunk ... ráül a lelkünkre, megkötözi bennünk a cselekvésre kész lelkesedést. Ez aztán természetesen hanyatlást szül, mert ha nincs bennünk lendület, az élet lehelete, akkor megakad a fejlődés. 

root-2518240_1920_1.jpg

Ez a földi élet egy tisztulási folyamat, és ha a nehézségek közepette Istent választjuk, úgy jutunk előrébb.. Közelebb hozzá! - Számtalan feladataink közepette, a mindennapi rohanásban hajlamosak vagyunk elfelejteni életünk lényegét. Most, hogy minden lelassult körülöttünk, mindenféle plusz tevékenységeket találunk ki magunknak, hogy megszokott pörgésünk kiéljük. Ha nem tudjuk magunkat lefoglalni, hát nyitogatjuk a hűtőt, belevetjük magunkat a cyber világba, lájkolunk, kommentelünk, posztolunk, pörgünk tovább.. Olyan ez, mint egy drog... Most mikor végre időnk lenne elcsendesedni, mi magunk okozunk zajt... fb_img_1590793849884.jpg 

Pedig néha az embernek kell egy kis nyugi, egy kis béke, hogy minden, ami kavarog benne, le tudjon ülepedni. A betonnak is meg kell kötnie, hogy falat lehessen rá húzni. - Meg kell, hogy szilárdulj, hogy újra lehessen építkezned… Más érzelmeket, új élményeket befogadni... Ezért az helyett, hogy fröcsögteted mindenhová a negatív hozzáállásod, és a fájdalmaiddal, a sérelmeiddel foglalkozol, és a bajaidon rágódsz, próbáld meghallani, hogy mit mond neked ez a helyzet! Mi az üzenete számodra?

Isten egészen közelre, a személyes ismeretre és valódi kapcsolatra hív minket. Önmagával, önmagunkkal és másokkal is.. De ha a Gonoszra és munkálkodására figyelünk, akkor megosztottá válunk, és elveszítjük a szemünk elől Isten munkáját! Tehát inkább úgy szemléljük az életünkben, illetve a környezetünkben történt eseményeket, hogy mindenben felfedezzük azt a jót, amit Isten meg akar mutatni nekünk. 

Imádkozzunk a békéért, elmélkedjünk róla, és teremtsük is meg! - Az Istennel és az emberrel való egységre szeretet-közösségre törekedjünk.. Hiszen kinek jó ez a széthúzás? Ki lubickol a köpködéses gúnyos légkörben? Milyen lélek az, ami úgy hirdet szeretetet, hogy közben utálkozik? .. Hiába fújja mindenki a maga igazát, attól még nem az lesz az Igazság! Az Igazság a Szeretetben van! Nem lesz jobb semmi, ha nem a Legfőbb Jóhoz fordulunk... Higgyetek abban, aki biztos reményt és tökéletes szeretetet tud adni mindnyájunknak.

fb_img_1590793066039.jpg

Imádkozzunk, és kérjük, hogy áldjon meg bennünket a Teremtő Isten...mert ez az ÁLDÁS a legfőbb kincsünk! Tegyük meg, amit meg kell tennünk, testünk és lelkünk érdekében! Vigyázzunk magunkra és egymásra! is..

Áldjatok, hogy áldásban részesüljetek..

Hathatós Áldás imádság:

Megáldalak Téged a Teremtő, Az Egy, A Szent, és Mindeneket Alkotó Atya Isten ereje által, Jézus nevében! A Szűzanya különleges anyai áldása legyen rajtad, Ő áldjon meg Téged és védjen meg és kísérjen, vezessen téged az Örök Életben! - Mária, kinek méhében az Atya akaratából, a Szentszellem által megtestesült és emberré lett az Isten Fia, fogadjon be téged áldott méhébe, és az Ő közbenjárása által adja meg neked a Mindenható Isten az élet teljességét, és építse újjá tested-lelked minden sejtjét és adja meg neked a teljes gyógyulást! Jézus drága Szent Vérével mosson meg, és keresztáldozatának ereje szabadítson meg minden láncodtól, és a gonoszt távoztassa tőled! Az Isten Szeretetének éltető ereje áradjon életedben. Ő formáljon és sugározzon Benned, és adjon meg neked mindent, amire lelkednek és testednek szüksége van az igaz és örökké tartó Boldogsághoz. Hála a Magasságos Istennek, aki Él és Szeretettével Éltet! Szálljon rád az Ő Kenete és maradjon Benned, Hozzon neked százszoros gyümölcsöt, Isten Szeretetében ragyogó gyümölcsöket, hogy egész örök életed kifogyhatatlan forrása legyen a jónak és a szeretetnek. Magasztaljuk Istent, mert jó, örökké megmarad szeretete! Ámen. 2692556_l.jpg

Isten kegyelméből: Rózsa Sándor (Sandroz)

Nézz be hozzám máskor is, hetente új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a Gasztroblogomat is ( Chef Sandroz ), amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. Kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivvellelekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr6816453672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása