Minden, ami szívből és lélekből jön

Szívvel - Lélekkel

Szívvel - Lélekkel

Új nézőpontra van szükséged

2021. március 14. - Sandroz

407244_l.jpgAz élet tele van nehézséggel, fájdalmakkal, megpróbáltatásokkal… És hajlamosak vagyunk csak ezekre fókuszálni… szinte vakká tesz bennünket az önsajnálat, az áldozatszerep. Kerülgetjük az úton levő göröngyöket és bukkanókat, de nem látjuk meg a sziklák közti, útszéli kis virágokat, a nap fény-árnyék játékát, és elfelejtünk még lélegezni is – jó nagyokat beleszippantani a friss levegőbe! Pedig most csak erre van szükségünk… Idézzük fel magunk előtt, ahogy a nap fénye kiragyog a takarásából, és a felhőn keresztül szétszóródik a fény. - így kell nekünk is levetkőzni emberi gyarlóságainkat, kilépni árnyaink mögül, s hagyni, hogy Isten szeretete szabadon sugározzon ránk, és rajtunk keresztül másokra… Mert ha hagyjuk, hogy Isten hasson ránk, akkor az Élet maga fog sugározni bennünk… szemünk csillogása, mosolyunk ragyogása a legnagyobb tanúságtétel lesz! Keressük Őt mindenben és mindenkor, s hagyjuk, hogy betöltsön! fb_img_1595663294483.jpg

Ne engedjük, hogy a körülményeink rabságban tartsanak minket! Ha úgy érezzük, hogy gondjaink elhatalmasodnak rajtunk, vagy az élet választások elé állít bennünket, akkor a kétségbeesés helyett álljunk meg, és vonuljunk vissza „belső szobánkba”, és szemléljük az életet egy másik szemszögből… Nem elmenekülni kell és begubózni, hanem szembenézni a dolgokkal és megtalálni, hogy mit mondd nekünk ez az adott helyzet. S ezután sorban megtenni, amit meg tudunk tenni a bonyodalmak felszámolásáért...

"Az ember arra hivatott, hogy bensőjében éljen, és így vegye kézbe önmagát, ahogy az csak innen kiindulva lehetséges; csakis innen kiindulva lehetséges igazán vitába szállni a világgal, csakis innen kiindulva képes az ember megtalálni a számára elrendelt helyet a világban.” (Szent Edith Stein Benedikta)

Az Élet most különösen arra tanít, hogy minden, ami nem szeretet csak hiábavalóság és múlandó! Az Élet viszont Örök, mert Isten maga a Szeretet! S szeretni azt jelenti, hogy befogadni az Életet…

Isten szeretete akkor is velünk van és átölel, ha éppen nincs senki, aki felénk nyújtsa a kezét… Csak egyszerűen hagyjuk, hogy egészen közel jöjjön hozzánk! - az első lépést mindig Ő teszi meg: hív, hogy megszólítsuk, hogy lelkünk bánatát elsírjuk neki, hogy megosszuk vele félelmeinket, és örömünk benne legyen… s hálás szívvel mondjunk neki köszönetet mindenért! Istennel való beszélgetéseink által kapunk új megvilágítást az életünk periódusaira, eseményeire… Az ima egy olyan gyógyszer, ami akkor fejti ki leginkább a hatását, ha hagyjuk, hogy egészen a mélyről törjön elő belőlünk… nem igazán kell más hozzá, csak őszinteség és a szándék, és persze, hogy elkezd…

Szívemből kiszakadt és leírt imáimból osztok meg párat, hogy ugyanazon Lélek járjon át téged is, aki velem ezt leíratta-elmondatta — Imádkozzunk együtt! : fb_img_1603263837318.jpg

Ó, Mindenség Istene! Te, aki számunkra személyre szabott utat terveztél, irányítsd figyelmünket akaratodra és add, hogy készséges szívvel, fürkésző-kereső lélekkel forduljunk Feléd!

Mennyei Atyám! Köszönöm Neked, hogy a gyermeked lehetek! Végtelen irgalmaddal lehajoltál hozzám és szeretetedből a nevemen szólítottál, hogy a Tiéd legyek! Meghívtál arra, hogy Jézus Krisztus által részesüljek isteni életed gazdagságából. Ezért most nagy bizalommal kitárom szívemet Feléd, és Rád bízom az életemet!        Jöjj édes Uram, és vidd véghez mindazt bennem és általam,  amit te nagy gondossággal elterveztél! Segíts engem, hogy meglássam minden értelmet meghaladó Bölcsességedből számomra előkészített utat. Jöjj velem, mert csak akkor érhetem el célomat, életem Benned való kiteljesedését, ha Veled együtt haladok, ha Te magad szegődsz mellém Istenem. Küld el Szentlelkedet, hogy egyesítsen Isteni Szeretetben engem, és mindazokat, akiket földi útitársamul szántál. Gondviselő Jóságod által biztosítsd számunkra a megfelelő eszközöket, hogy Szent Akaratodat minél hatékonyabban valósítsuk meg a lelkek üdvösségéért, megszentelődésünkért. Ámen.

Megszentelődésünk Forrása! Segíts minket, kicsiny lelkeket, hogy éltető vizedre leljünk és add, hogy semmi más ne oltsa szomjunkat csak az, ha a Tebelőled meríthetünk… A Te gondolataid legyenek a mi vezérünk, a Te szereteted legyen a mi erőnk, a te békéd legyen a mi társunk, kísérőnk. Szentlelked harmata tápláljon minket Uram, hogy soha ki ne száradjunk, hogy Örömödben mindenkor részesülhessünk… Ámen.

Istenem! Kérlek, add meg nekem, hogy életem szüntelen imádság lehessen. Minden lélegzetvételem egy Miatyánk legyen. Szívemnek minden dobbanása Üdvözlégy Máriaként hatoljon fel az Égbe. Minden földi léptem Dicsőségként zengjen. …s így életem imája által sok jót tehessetek itt a földön, s ez által minél több lelket vonzz fel Te a Mennybe. Áldott legyen az Isten mindörökké! Ámen.                                      

Ó, Szentlélek! Igazság, bölcsesség és értelem FORRÁSA! Áraszd reánk Fényedet, hogy minden szavunk, gondolatunk és cselekedetünk Teáltalad, s Belőled induljon ki, s Veled egyesüljön! Szenteld meg azokat, hogy mi is szentek legyünk, úgy, ahogy azt nekünk Te elrendelted! Ámen.    

 Jöjj Szentlélek, Erősség Lelke! Erőddel töltsd be a gyengéket! Adj lendületet és kitartást a haladásban!

Jöjj Szentlélek, Békesség Lelke! Nyugalmad űzze el a széthúzást, a viszályt! Add a Szeretet szelídségét, nyugalmát a Békétlenekre!

Jöjj Szentlélek, Bölcsesség Lelke! Semmisítsd meg az okosak okosságát, és dicsőítsd meg az Atyát a kicsinyek bölcsessége által! Mert az igazi bölcsesség: elfogadni a semmiséget, és befogadni a Mindenséget. Tégy eszközöddé minél több kicsiny Lelket!

Jöjj Szentlélek, Szeretet Lelke! Oltsd el a gyűlölet vad tüzét, és gyújtsd lángra a szíveket, hogy a Tevékeny Szeretet győzedelmeskedjen a világ lanyhaságán! Vedd birtokodba azt, ami a Tiéd!

Jöjj Szentlélek, Tanács Lelke! Vezesd az értelem zabolátlan fuvallatait az Atya akaratának mezsgyéjén! Súgd meg a jelen pillanat válaszait, hogy tetteink szeretetéről tanúskodjanak!

Jöjj Szentlélek, Igazság Lelke! Törd össze a bálványokat, leplezd le a hamisságot, és világosságod ragyogja be a lélek legsötétebb bugyrait is! Legyen Világosság!

Jöjj Szentlélek, Remény Lelke! Fedd fel a lelkek előtt Jézus Szent Vérének erejét, hogy ez megszabadítsa a kilátástalanság rabláncától a hitetleneket, azokat, akik még nem ismerték meg Isten szeretetét! Építsd bennünk Szentlélek a HIT-REMÉNY-SZERETET Hármasságát, hogy Jézus Krisztus által, a Szentlélekben megismerjük, megszeressük, és soha el ne hagyjuk az Atyát! Ámen.                                                    

Isten kegyelméből: Rózsa Sándor (Sandroz)

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz. Keresd fel régebbi írásaimat is. >

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a Gasztroblogomat is ( Chef Sandroz ), amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. Kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivvellelekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr6216461210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása