Minden, ami szívből és lélekből jön

Szívvel - Lélekkel

Szívvel - Lélekkel

Keressétek Istent a természetben

2021. március 25. - Sandroz

img_20170324_080454_089.jpgSzeretem és tisztelem a természetet, s ha lehetőségem adódik, hogy kirándulhassak a szabadba, akkor szívesen szemlélődök csendben. Ha lecsendesedünk könnyebben meglátjuk az apró csodákat, ami nem kiabál, hogy "itt vagyok", de ha nyitott lélekkel fürkésszük meghalljuk mit suttog, mit tanít nekünk. 

Medjugorje zarándokhelyre 12-szer szerveztem csoportos zarándoklatot, és csodálatos útjaink voltak. Szűzanya 1981-től rendszeresen ad üzenetet a világnak, és nagyon sokszor használ természeti képeket beszédében, és sokszor biztat arra mindenkit, hogy keressük az Istent a természetben. 

„Drága gyermekek! Ma arra hívlak benneteket, hogy menjetek ki a természetbe, mert ott találkoztok a Teremtő Istennel. Hívlak ma benneteket gyermekeim, hogy adjatok hálát Istennek mindazért, amit ad nektek. Hálát adva felismeritek a Magasságbelit és mindazokat a javakat, ami körülvesz benneteket. Gyermekeim, Isten nagy, és hatalmas a szeretete minden teremtmény iránt. Imádkozzatok tehát, hogy megértsétek Isten szeretetét és jóságát. A Teremtő Isten jóságából és szeretetéből, mint ajándék vagyok én is veletek. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra!”  (Medjugorje 1995.10.25)

"Látjátok gyermekeim, ahogyan a természet megnyílik és életet, gyümölcsöt hoz, úgy én is az Istennel való életre és a neki való teljes önátadásra hívlak titeket. Isten meg akar menteni benneteket és üzeneteket küld számotokra az emberek, a természet és sok dolog által, amelyek segíthetnek megérteni azt, hogy meg kell változtatnotok életetek irányát… Ma mindnyájatokat arra hívlak, hogy ébresszétek fel szíveteket a szeretetre. Menjetek ki a természetbe és nézzétek hogyan ébred a természet, és segítségetekre lesz majd abban, hogy megnyissátok szíveteket a Teremtő Isten szeretetére… Ma arra hívlak benneteket, hogy menjetek ki a természetbe, mert ott találkozni fogtok a Teremtő Istennel…"

„Drága gyermekek! Örüljetek velem együtt ennek a tavasznak, amikor ébredezik az egész természet és a szívetek változásra vágyik. Gyermekeim, nyíljatok meg és imádkozzatok! Ne feledjétek, hogy veletek vagyok, és a Fiamhoz szeretnélek vezetni benneteket, hogy Ő megajándékozzon benneteket őszinte szeretettel Isten iránt és mindaz iránt, ami Tőle származik. Nyíljatok meg az imádságban, és szívetek megtérését kérjétek Istentől, a többit Ő látja, és gondoskodik róla. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra!” (Medjugorje - 2002.04.25.)

Drága gyermekek! A természet is felétek nyújtja szeretetének jeleit, a nektek adott gyümölcsei által. És ti is bőséges ajándékot és gyümölcsöt kaptatok jövetelemmel. (Medjugorje 2018.09.25)

Ahhoz, hogy meghalljuk, megértsük az Élet tanítását, néha elég ha a lelkünk mélyére látogatunk, és a szemlélődő imádságban keressük válaszainkat..
Az alábbiakban olyan régebbi írásaim-elmélkedéseim, imáim válogattam csokorba, ami természeti képekkel, hasonlatokkal tanít a lélekről.. Fogadjátok ti is olyan gyermeki szívvel, ahogy én kaptam őket.. 

>> A Istennek kedves teremtményei vagyunk! Ő úgy szeret minket, ahogy vagyunk! – De annak ellenére, hogy az Ő Szeretetének Napja egyformán ragyog ránk, egyes kis „Művei” kedvesebben sugározzák vissza az Ő lényegét…a Szeretetet! De ahány félék vagyunk, annyiféle karizmát kapunk, hogy Istennek kedves emberei legyünk... Életünk nem egy sablon szerint zajlik. Ahogy egy réten járva is sokféle növényt találunk, ilyen különböző a bennünk lakó lélek is.  - Szemléljük például a kis ibolyát, mely az ég színében pompázik, és olyan illatot áraszt, mely túl nő messze önmagán, és nincs olyan teremtmény, mely ne szippantaná be szívesen édes illatát.  - Vagy vegyük a csalánt, amely először csípős, "szőrös" leveleket növeszt, s csak rejtve van (a főzetében van) hasznosítható gyógyereje. Ha közel akarsz kerülni hozzá, megérintenéd, bizony csípni fog, ha nem megfelelően közelítesz hozzá..  Ráadásul csak élete vége felé hozza virágait, s nem azért, hogy illatozzon velük, hanem, hogy majd ezernyi magot hullajtson, hogy önmaga feláldozásával segítsen (szolgáljon), s adja életét mások javára… Érdekes, hogy a csalán sokszor megvédi a kis virágokat, melyek elrejtőznek biztonságot nyújtó „ölébe” közelségébe, hogy nehogy leszakítsák őket. Mindkét kis teremtmény Isten Akarata szerint való életet él… betölti feladatát! Ha a kis ibolya megvonná illatát; ha a csalán  nem akarna gyógyítani… - ha a csalán akarna illatozni, vagy az ibolya azt gondolná, hogy majd ő nagyra nő, akkor nem lenne Isten előtt kedves egyik teremtmény sem. De a növények úgy nőnek, ahogyan az Isten szándékában van, de mi emberek szabad akaratunkkal megannyiszor „feltúrjuk” a RENDET… - Csalán mivoltunkban oly sokszor kívánjuk meg az ibolya illatát, ezért mi is messze-földre illatozni kívánunk az helyett, hogy   védelmet nyújtanánk, átölelnénk, s orvosolnánk a bajokat, segítenénk. S ha az emberek az ibolya illatáért jönnének hozzánk, és megpróbálnának megérinteni, megszaglászni… akaratlanul is megsebeznénk őket. - Vagy ha ibolyaként láttatni akarnánk magunkat a helyett, hogy elbújnánk, s visszautasítanánk a lomb-, és csalán-menedékéket, védelem hiányában, védtelenül leszakíttattunk… Viszont, ha betöltjük feladatunkat, s Isten „rendelésével” harmóniában megéljük létünk lényegét, bármilyen kicsiny vagy nagy dolog is az, amit tennünk kell, - elnyerjük Isten tetszését, s bizonyára egyformán kedve telik bennünk az Úrnak! <<
fb_img_1597845500799.jpg

Ó jöjj Uram, s keltsd fel a bennem szunnyadó szeretetedet! Ragyogtasd rám fényedet és add, hogy felmelegítve hideg szívemet, előhívja e mérhetetlen ragyogás (a Te Szereteted,  amit érzel irántam),azt az új életet, ami e föld fogságában Te feléd irányulva növekedni törekszik... S lehet,hogy az a kis csíra,mely eddig is nagy átalakulás következménye,  már a talaj felső rétegeit ostromolja,  hogy megláthassa a napot,  mely eddig is melegítette. S igyekszik megkapaszkodni a Te Szereteted által juttatott jó földbe,  ami táplálja és erősíti... Segíts Uram,  hogy harmóniába érlelődjön és fejlődjön a mi kis csírányi szeretetünk. S az adott élethelyzetünkbe megkapaszkodva,  Te feléd tudjunk törekedni,  és a Te gyönyörűségedre virágba borulni…a Szeretet mindenfelé árasztó, és mindent átható illatát ontani. - A Te Szeretetedet adni! Ámen.

>> A haladni akaráshoz, és a haladáshoz erőfeszítésekre van szükségünk. Csak is így érhetjük el célunkat: Az ÉLET TELJESSÉGÉT KRISZTUSBAN! S ha az utunk közben nem korbácsolja fel a szél a hullámokat, a vitorlákba sem tud belekapaszkodni, s így egy helyben vesztegelve nem érhetjük el azokat a helyeket, ahol bőségesen akadna hal a kivetett hálónkba…, s máshová visz minket a sodrás, és még jobban eltávolodunk szeretett Célunktól. De nem kell messze mennünk, Jézus szavára mi is kivethetjük a hálónkat (Jn 21,6) Figyeljünk szavára, s így erőfeszítéseink, haladni akarásunk eredménye soha nem marad el! - Ha ürességünktől és tehetetlen kudarcunktól, sikertelenségünktől elcsigázva a bennünk dúló vihar fáradságának nehezéke nyomja lelkünket, valami furcsa mód ekkor tud legkönnyebben felemelkedni Istenhez a szívünk. Ilyenkor, nincstelenségünkben találjuk meg a legnagyobb gazdagságot: a vágyat, az éhséget, a szomjat Istenre. - Ez az a bő halfogás, melyet Jézus ígér nekünk, hiszen ha szavai szerint cselekszünk, akkor - mint emberek halásza - éhségünk és szomjúságunk által más emberek éhségével, szomjával egyesülhetünk. Ezt a szeretetéhséget - melyet (mi már tudjuk) csak Isten képes csillapítani - próbáljuk az ő lelkükben is felébreszteni, hogy így az Úr szavára lelkeket emelhessünk ki a szeretet hálójával. << fb_img_1615273240578.jpg

Ó, köszönöm Neked Uram, hogy ily csodálatos összhangot adsz a lelkemnek, s az életem - a Te Jóságodból és Irgalmadból reám sugárzott kegyelmeid által - a Te Szent Akaratod szerint formálódik, s kicsi szívem egyre jobban átitatódik Veled… Kérlek, taníts engem, hogy az igaz alázat erényét megszerezhessem, s kegyelmed életre keljen gondolataimban, szavaimban és tetteimben. Jöjj éltető Szentlélek, és „kis” testvérem,  Kis Terézke lelkének „rózsaillatát” ontsad reám, hogy alázattal viselkedjek minden helyzetben, és az Ő közbenjárására ezt a kegyelmet mindörökre meg is őrizzem. Ámen.

>> Fölséges az Isten! -S Fölsége oly nagy, hogy a homokszemeket, melyek valójában az Ő nagyságához mérten: nincsenek is; kincsként tartja meg tenyerében... Viszont mi, homokszemek, kik Isten nélkül "nem vagyunk"; sokszor nagy hegyként tornyosulunk önmagunk elé, és saját leomlásra váró sziklaszirtjeinkhez ragaszkodunk úgy, mint ha kincsek volnának...pedig csak megkövült szívünk melléktermékei... -De Isten szemében mégis kincsek vagyunk! - Kincsek a múltunk megkopott mérföldkövei, mert kellettek az Úthoz, hogy eljussunk Hozzá; hisz mi a haladást választottuk, a hit útját, s letettük az elmúltat Istenünk kezébe... S kincsek jelenünk készségei, mert ebből a "leomlásra várásból" tudja Isten (sokszor különösebb robaj nélkül, csupán átépítéssel) újjá alkotni életünket, hogy jövőnk Isten Szent Terve szerint igaz kincsé váljon... Mert a hit, a szeretet hegyeket mozgat meg! De az elmozduláshoz, egészen kicsiny kis homokszemmé kell válnunk, hogy Isten fölséges nagysága megnyilvánulhasson a mi semmiségünk által. S az a Szeretet, mely képes megsemmisülni, teljesen elégni szeretetében...megmozgatja a világot! <<

Uram! Olyan vagyok, mint a kiszáradt homok, melyet a legkisebb szél is elsodor. Kérlek, bocsáss meg!  Felajánlom Neked e gyengeségemet és kiszolgáltatom magamat a Te Szeretetednek, hogy teljesen a birtokodba vegyél. Ne engedj az idegen szeleknek részt belőlem! A Te Szent Szeled alkosson engem ujjá Uram! Hisz látod, hogy milyen csöppnyi, gyenge kis "kosz" vagyok!  -De a Te erőteljes, halk fújásod által újra megszabadulhatok, s az idegen szelek befolyása nélkül tudok majd szárnyalni...Feléd. Kérlek, add meg újjászületésemet! Uram, "szülj", teremts ujjá engem!  Köszönöm Neked! Mindent köszönök! Dicsőség Neked Istenem! Ámen.

Isten kegyelméből: Rózsa Sándor (Sandroz)

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz. Keresd fel régebbi írásaimat is. >

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a Gasztroblogomat is ( Chef Sandroz ), amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. Kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivvellelekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr1616478452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása