Minden, ami szívből és lélekből jön

Szívvel - Lélekkel

Szívvel - Lélekkel

Megbocsátani...

2021. március 28. - Sandroz

4660395_l.jpgMegbocsátani... van olyan, amit nem megy másképpen, csak ahogy Jézus tette: "Uram, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekedtek.. "  - ebben a mondatban hatalmas misztérium és erő van. Amikor kimondjuk, Jézussal együtt mondjuk ki, és gondoljunk mindazokra, akiknek érzelemből nem tudunk megbocsátani... - Isten azt kéri tőlünk, bocsássunk meg szeretetből! A szeretet  nem érzelem. Isten maga a Szeretet! Amikor ezekkel a szavakkal Isten elé visszük, aki vétett ellenünk, akkor abba a szeretetbe helyezkedünk, és helyezzük azt a személyt is, ami Istentől van, ami Ő maga. Így nem csak a megsebzettségünk, de a megbocsátatlanság okozta sebünk is gyógyulni kezd. Ezzel együtt elindítjuk annak a lelkében is a gyógyulást, aki vétett ellenünk.

Jézus kéri tőlünk, hogy szeressük ellenségeinket (Mt 5,44-46), és a szeretet legmagasabb foka, ha megbocsátunk.  - De elengedni egy sérelmet,  sosem könnyű. Segítségül szemléljünk Jézus helyzetét, amikor a megbocsátás szavait kimondta… Mi magunknak is meg kell feszítődnünk… Nem elég ismerni az Igéket, de hinnünk is kell, hogy minden negatív érzelmünket Jézussal keresztre feszítették, - fájdalmainkat, sebeinkkel együtt magára vette.. és azt kéri tőlünk, hogy szabaduljunk meg a terheinktől teljesen.

Ha megbocsátunk, nyerünk mi is bocsánatot.. A Miatyánk imában mindig ezt kérjük: „...és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.” (Mt 6,9)

- Nincs más út, ha irgalmat szeretnénk, csak az, ha mi is irgalmasak vagyunk! A megbocsátás egy döntés a Szeretet mellett. Azt jelenti: Istent választom!

Isten a végtelenségig Szeretet...,ezért minden bűn és megbántás, az Ő Fia tiszta szívét számtalanszor jobban megsebzi, de közben ugyanabból az átszúrt szívből Végtelen erővel árad az Irgalom...

1475978_l.jpg

 „Ne neheztelj másra, bármilyen hibás is..” (Sir 10, 6)

A neheztelés, a megszólás, a megbántottság sebei gátolják az ima erejét. A megbocsátás, az elengedés viszont Isten kezébe helyezi a szándékot, és elindítja a megsebzettségből való gyógyulást.  Aki nem tud megbocsátani, annak a szíve elvérzik. Az egészséges lélek viszont alázatos, és bocsánatot tud kérni, és kész a bocsánatra is...  Akiben nincs irgalom, abban nincs alázat, pedig „a gőg gyűlöletes Isten, s ember előtt..” (Sir 10,7)

Kérjük Istent, hogy vegye el szívünkből-lelkünkből a neheztelést, a gőgöt, és adja nekünk az ő alázatos szívét.  Helyezzük megsebzettségünket és mindazt, ami megsebződésünket okozta Jézus szent sebeibe. imádkozzunk az Ő sebeibe ajánlva magunkat és mindazokat, akik érintve vannak e helyzetben. Az Ő sebei által van csak gyógyulás. Jézus azért sebződött meg, hogy a mi sebeink begyógyuljanak.  Jézus értünk elszenvedett sebei, kiontott vére a mi gyógyszerünk az egészségünk, tisztaságunk, szabadulásunk-szabadságunk elnyerése és megőrzése érdekében.   Amikor imádkozunk, ezen Igazság tudatában hittel imádkozzunk. A gyógyulásban való hit az a gyógyszer, ami elindítja maga a gyógyulást. Isten, amikor teremtette e világot és kimondta, hogy legyen, azt erővel mondta ki, és annak tudatában, hogy az megvalósul, hogy az maga az Igazság. Ha imádkozunk, vagy kérünk valamit az Úrtól, e hit és meggyőződés kell, hogy bennünk legyen. "Legyen hitetek szerint" (Mt 9,29) - Istentől eredő hitünk teremtő erő. Nemcsak ránk hat, hanem a környezetünkre.  A bennünk elkezdett gyógyulást, Isten másokra is kiterjeszti és véghezviszi.

A Bűnbocsánatban Jézus nem  a bűnt veszi semmibe; - hanem az őszinte könnyeket, a szív "szorultságát" helyezi mindenek fölé! - Mert SZERET !

Felfoghatatlan vagy Uram!!!!!! Hogy lehetek én ilyen por, szemét, hogy semmibe veszlek! Mondd Istenem, mi az ami újra és újra arra késztet, hogy sebeidet megnyisd előttem, melyet én okoztam, s éppen ez a seb legyen az én oltalmam... Meg akarom Neked köszönni a gyengeségemet, hiszen csodálatos áldás is lehet... de mivel annyiszor elszalasztom e felkínált lehetőséget, most teljes szívemből könyörgök Hozzád: Ne engedd, hogy ilyen könnyen feladjam a küzdelmeket....ne hagyd, hogy a szívem elforduljon Tőled, s megtagadjanak tetteim...Ó Uram! Irgalmazz!!!!!!!!!!!! Habár tudom, semmit sem érdemlek, és joggal iszonyodnál is elkövetett bűneim miatt, tudom, hogy szeretsz engem, és ezért remélek is, hogy jóvá tehetem vétkeim... Köszönöm Neked! Ámen. 

Isten kegyelméből: Rózsa Sándor (Sandroz)

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz. Keresd fel régebbi írásaimat is. >

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a Gasztroblogomat is ( Chef Sandroz ), amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. Kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivvellelekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr3616483404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása