Minden, ami szívből és lélekből jön

Szívvel - Lélekkel

Szívvel - Lélekkel

Éljetek Jézus vonásaival arcotokon

2021. április 02. - Sandroz

A MEGVÁLTÁS ARCA  (elmélkedés)  jezus_arca.jpg

A keresztet hordozva az úton ütlegelték, leköpték, de volt ott valaki, aki letörölje, és szeretetével felitassa a Fájdalmas arcot. Azt az arcot, melyet a béke, a szeretet vonásaival láttak, s tiszteltek, amíg tanított, gyógyított, de most csak kevesen ismerik fel, így meggyötörten..

A mai ember is a fényben úszó Jézus arcot keresi. – a Tanítót, a Gyógyítót, a Segítőt, a Közbenjárót, a Mindenhatót! A betegség, a sérültség, a magány, a szeretetlenség, a szegénység látható nyomai alatt nem látjuk meg az igazi tekintetet, a valódi vonásokat – Jézusét!

Jézus minden szavát beteljesíti, ezért igéjét ismerve tudjuk, hogy jelen van a betegben, az éhezőben, a ruhátlanban, a fogságban levőben… de sajnos kevesen vannak, akik szeretetükkel átlátnak a világ okozta sebeken, és felismerik a szükséget szenvedő embert látva Jézus arcát! Pedig ez az örök életünk, a jövőnk záloga. hiszen a Megváltás Arca nem csak a fájdalom, hanem a Feltámadás vonásaival néz vissza ránk.. S az Úr mindenkit üdvözíteni szeretne!

Ó, Istenünk! Mily szükség lenne a világban még több „Veronikára”, aki enyhületet ad egy „kendőnyi szolgálattal” , tisztaszív szeretettel.. Ó, Uram, mily nagy szükségünk van arra, hogy meglássunk téged! – Meglássuk jelenléted csodáját a szürkeségben, a homályban, a sárban is. Hiszen ilyenkor oly távolinak látunk, pedig Te itt vagy közel! Itt állsz a szívünk ajtajánál, és szüntelen kopogtatsz, hogy végre halljuk, értsük s éljük Igéidet! Gyógyító kezedet kinyújtod felénk, és mi mégis elfordulunk tőled, mert koldusruhában állsz előttünk, s a gyalázattól eltorzult arcodat még nem ismerjük fel..

Ó, Jézusom! Érintsd meg a szívünket, hogy lelki vakságunkban is feléd forduljunk és meggyógyuljunk, és meglássuk fájdalmas és ragyogó feltámadt arcodat!

(Rózsa Sándor , 2003.április - Szívvel Lélekkel újság)

Évekkel ezelőtt Szentségimádás közben azt hallottam a lelkemben: Éljetek Jézus vonásaival arcotokon!

- Kérdezzük meg magunktól : tudunk mások felé úgy fordulni, hogy felismerjék rajtunk Jézus arcát? Azt az őszinte szeretettel teli, de  a fájdalmat ismerő és ragyogó arcot.. Nem hasonmásra szomjaznak az emberek, egy Jézust játszó-alakító valakire, hanem arra, hogy befogadd Jézust, és hagyd hogy általad szeressen Isten. 

A fenti "Megváltás arca" elmélkedést egy keresztúti ájtatosság után írtam le, miközben belém hasított ez a felismerés... A szentség nem abból áll, hogy megpróbálunk azok lenni, azzá válni, hanem , hogy odaadjuk magunkat, és Isten az Ő életét Igazzá teszi bennünk... 

Eszembe jut egy drága idős pap, akinek a nevére sem emlékszem sajnos, de örökre a lelkembe írt egy tanítást: Ha kegyelmi állapotban vagy, és tükörbe nézel, akkor szentképet látsz! - és valóban, mert a kegyelem az, ami megszentel, és a kegyelem az Isten ingyenes ajándéka, és Ő azt mondja: "Kérjetek és kaptok" !  1125016_l.jpg

Segíts Uram, - hinni, - bízni Tebenned! Rád bízom életemet, szívemből megbocsátok mindenkinek, s bánom minden bűnöm, gyarlóságom, mulasztásom…!

Istenem, Mennyei Atyám! Nem kívánok mást, csak azt, amit Te akarsz! Segíts, hogy megismerjem akaratodat, felismerjem útmutató kezed a mindennapi élet elfoglaltságai közepette, vigyázz rám, hogy azt félre ne ismerjem, és segíts, hogy kitartsak azon az úton, amin járnom kell!

Adj nekem Uram, kérlek, - olyan értelmet, amely a Te bölcsességed igazságával mindig a jó ügy mellett áll, - olyan lelkületet, amely a Te Irgalmas Szeretetedből fakad, - olyan akaratot, amelyet megvilágosít a Te Fényed, - és olyan szívet, szájat, kezet, s lábat, amely a Te mindenható Karod erejének támogatása alatt a Te dicsőségedre szolgál… Köszönöm! Úgy legyen! Ámen!  

Isten kegyelméből: Rózsa Sándor (Sandroz)

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz. Keresd fel régebbi írásaimat is. >

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a Gasztroblogomat is ( Chef Sandroz ), amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. Kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivvellelekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr8616487124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása