Minden, ami szívből és lélekből jön

Szívvel - Lélekkel

Szívvel - Lélekkel

Értékesebb vagy minden meteoritnál

2021. december 04. - Sandroz

px-downloadg1941e40c2ea85b5a6c383a28eedfc06628a288475df66040aa2c7bda9143f5ba95992f99d8705bd6d42c98cedd269ba2_1920.jpgÉrtékesebb vagy minden meteoritnál

Nem rég olvastam egy cikket, amiben arról írnak, hogy egy különleges ritka égi meteorit darabot több, mint 1 millió dollárért kínált megvételre egy aukciós ház. Belegondoltam, hogy milyen nagyszerű érzés is lehet ilyen csodálatos, különleges, egyedi dolgot birtokolni, látni, - de valóban megér az ennyi temérdek pénzt? 

Milyen furcsák is vagyunk mi emberek. Mennyire eltorzult az értékrendünk… Egy az égből aláhulló kőzet darabot ennyire értékelünk, de közben simán elmegyünk az utcán a koldus mellett, akinek semmilye nincs, anélkül, hogy rátekintenénk. Pedig maga Jézus mondja, hogy ha jót cselekszünk egynek a legkisebbek közül is, akkor neki tesszük…  (Mt25,40) Micsoda kincs ez!

 – Te felismerted már Jézust másokban?

- Felismereted a saját életedben levő mérhetetlen lehetőségeket?

A jó Isten Akaratából születtünk le a földre, hogy az égi otthonunktól egy kis időre távol legyünk, s hogy itt tapasztaljunk, fejlődjünk, növekedjünk… Egyedi újlenyomattal, DNS lánccal, csak ránk jellemző összetett személyiséggel, és ábrázattal élünk itt a földön, és nem vesszük észre ezt a rendkívüli értéket magunkban, és másokban sem. Sőt, inkább beolvadni akar az emberek többsége, mert fél felvállalni egyediségét, különbözőségét. Folyton új, és újabb kütyükre áhítozunk, távoli országokba utazunk, hogy lássuk a csodát, de ha tükörbe nézünk reggel, akkor fintorgunk magunkra egyet, mert nem tudjuk szeretni a gyűrött ábrázatunk… 565127_l.jpg

- Ha saját magunkban nem vesszük észre a szépet, az értéket, akkor, hogy várjuk el, hogy mások értékesnek tartsanak bennünket, vagy hogy megbecsüljenek?!

- Ha önmagadat nem tudod szeretni, miképpen tudnád feltétel nélkül szeretni a másik embert?!

- Ha te magad nem ismered az igazi Szeretetet, akkor, hogy látná, találná meg bárki azt benned…?!

- Ha nem tudod szeretni azt, akit látsz, akkor, hogy tudnád szeretni Istent, akit nem látsz? (Jn 4,20)

A valódi kincsed nem olyan dolgok, amik kívülről jönnek létre, hanem ami benned van… Mivel Isten a saját leheletét adta belénk, és az ő képére formált bennünket, ezért felfoghatatlanul értékesek vagyunk. Egész életünk, - annak minden pillanata, történése, öröme és keresztje - azért van, hogy kikristályosodjon bennünk, hogy kik is vagyunk, s hogy milyen célból születtünk. Isten legfőbb célja ezzel, hogy boldogok legyünk, az a szeretet, ami Istentől való és oda visszatérő, meghatározzon minket. Nincs más dolgunk, csak, hogy felfedezzük magunkban, és körülöttünk ezt a rendkívüli, de mindenki számára juttatott ajándékot.… Minden emberben ugyanaz a csoda van jelen, és Isten gyönyörűsége tölt be, és éltet mindent és mindenkit. Isten különlegesnek, egyedinek és csodálatosnak teremtette az embert… - téged is, - engem is… Ha nem vagy képes még ezt meglátni, akkor kérd meg Istent, hogy nyissa meg a szemed, hogy hadd láss az Ő szemével. 

Isten kiválasztott minket, hogy különleges bensőséges kapcsolatban legyen velünk. Ezért éljünk úgy a világban, hogy fürkésszük őt mindenben. Keressük, hogy megtaláljuk… Kérjük meg, hogy mutassa meg irántunk érzett szeretetét, adjon hitet, békességet, gondoskodjon rólunk szent akarata szerint, és áldja meg az életünk! Kezdjünk el vele beszélgetni! Isten szereti, ha kérünk tőle, mert annyira szeret bennünket, hogy figyeli kéréseinket, de Isten nem süket, s ha kértél, adj hálát, és hidd el, hogy Isten figyel rád! Ő „nem ad követ, ha kenyeret kérünk tőle”. Ha netán nem úgy mennek a dolgok, ahogy te elképzelted, ne Istent kárhoztasd, hanem kérdezd meg tőle: „mi az, amit tanítani akarsz ezzel a helyzettel”.

Ne ragaszkodjunk semmihez, de minden körülmények között ragaszkodjunk Istenhez, mert az Ő szeretett gyermekei vagyunk Krisztus Jézusban. Bátran bízzuk rá magunkat, hiszen ő a Bölcsesség, és mindenre rálátása van. Jobban tudja, hogy mire van szükségünk! Nekünk embereknek annyi igényünk van, és rendre ki is fejezzük ezen igényeinket egymás felé, és Isten felé is. - Ha szeretünk valakit, akkor figyelünk az igényeire is, de azt tartjuk szem előtt, hogy mi a jó neki... Isten is így van velünk!

Ezért drága Testvérem az Úrban, arra kérlek, hogy most feltétel nélküli bizalommal, Jézus Krisztus nevében fordulj Istenhez, és azzal a szilárd hittel állj elé kéréseiddel, hogy Őneki hatalma van mindenek felett!

Isten teljesen intim, bensőséges kapcsolatra vágyik velünk, hiszen Jézus Krisztus személyében barátot, testvért is adott. Tehát közvetlenségre, felszabadultságra, őszinteségre hív… 

„Ahogy engem szeretett az Atya, úgy szerettelek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben. Ha parancsaimat megtartjátok, megmaradtok szeretetemben, mint ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Azért mondtam nektek ezeket, hogy az én örömöm bennetek legyen, és örömötök teljes legyen. Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket. Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint ha valaki életét adja barátaiért. Ti a barátaim vagytok, ha megteszitek, amiket parancsolok nektek. Már nem mondalak benneteket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondtalak titeket, mert mindent, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Arra rendeltelek benneteket, hogy elmenjetek, gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, s hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Azt parancsolom nektek: szeressétek egymást!” (Jn 15,9-17)  20190317_060706_hdr.jpgA szeretet gyakorlása, hogy minőségi időt töltesz a szeretteiddel! Istennel való időtöltéshez sem kell más, csak hogy egyszerűen állj meg, csendesedj el, hagyj időt magadra, olvass lélekemelő olvasmányokat, tanulmányozd a Szentírást, hallgass zenét. De keríts időt arra is, hogy nem csinálsz semmi mást, csak lélegzel mélyeket, és arra figyelsz, és így kiüresítve magad minden zavaró tényezőtől, keresed az Istent, aki ott van benned, a napfényben a szélben, a másik emberben. Őt lélegzed be, Ő VAN minden a mindenben… Nyisd ki a szívedet, hogy megtapasztalhasd az élet valódi értékeit. Keresd Őt, és eléd jön, szólítsd meg és egyszerűen csak kezdj el beszélgetni vele… Tedd ezt rendszeresen és egyre jobban fog menni, és egyre jobban fogod érezni magadat általa… Keress hozzá társakat, hogy együtt keressétek az Isten országát, ami köztünk van! Ha nem megy elsőre a saját szavaiddal imádkozni, akkor imádkozd a kötött imákat és gondolkodj el a szavain.

A Miatyánk imán elmélkedve egyértelműnek tűnik, hogy Jézus arra hív minket, hogy teljesen ráhagyatkozzunk a Mennyei Atyára, és rámutat, hogy a megbocsátatlanságban elakadás van. Szemléltetve talán képzeljünk el egy olyan telefonvonalat, ami akadozik, és recseg, és zavarja a tiszta kapcsolatot. Isten hall minket, de mi csak „hallózunk” és kérdezgetjük, hogy „hallod?”„ott vagy”? Ha megbocsátunk, ha bocsánatot kérünk, akkor helyreáll ez a kapcsolat tisztasága… Nem kell, hogy túlgondoljuk… Egyszerűen csak tegyük meg, most! Nincs alkalmasabb idő a megbocsátásra, a bocsánat kérésre, a szeretetre, mint a MOST! Nem az a lényeg hol teszed meg, hanem, hogy egyből megtedd, ahogy érzed, és válaszd tudatosan az Isten Útjait. S ha megbotolsz, akkor mint egy gyermek fuss oda édes Atyádhoz, aki karját kitárva vár, s védelmezve átölel, megvigasztal, megáld és újra utadra enged… Itt a földön soha sem leszünk hiba nélkül, s valójában a tökéletesség abban rejlik, hogy befogadni az Úr tökéletességét, és elfogadni önmagunk és másokat úgy ahogy vagyunk-vannak..  

Hidd el: Értékes vagy, értékesebb vagy minden meteoritnál is!

Áldjon az Úr! Ha imádkozni, beszélgetni szeretnél (online), vagy személyesen, keress privátban…

ima:

„Ki vagy Te, édes fény, mely betölt engem, és beragyogja szívem sötétségét?

Mint anyai kéz vezetsz engem, s ha elengednél, egy lépést sem tudnék tenni.

Te vagy a tér, mely körül fogja és magába rejti létemet.

Tőled elhagyatva elsüllyednék a mélyben, a semmiben, melyből a létre hívtál.

Közelebb vagy hozzám, mint én magamhoz, bensőbb vagy, mint a legbensőm –

mégis elérhetetlen és felfoghatatlan vagy, Szentlélek! Örök szeretet!”

(Szent Edith Stein)

Isten kegyelméből: Rózsa Sándor - Sandroz

Nézz be hozzám máskor is, hetente új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a Gasztroblogomat is ( Chef Sandroz ), amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. Kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivvellelekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr2216773604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása