Minden, ami szívből és lélekből jön

Szívvel - Lélekkel

Szívvel - Lélekkel

Az emberiség bajai, mindannyiunk gondjai

2021. április 16. - Sandroz

4050412_l_1.jpgA világ zűrzavarában, nehéz eligazodni. Különböző nézetek csatáznak, s a média felületein, ismerősök, vagy teljesen vadidegen emberek "kommentháborúban" csatáznak, egymásnak esve, MERT...  - Még a szűk baráti társaságok és a családok beszélgetései sem mentesek az éppen aktuális témák miatti vita és veszekedésektől.

Pedig a veszekedés nem old meg semmit. Az értelmes vita jó, de mindenki csak a saját életét élheti, amiért csak ő maga felel. Nem kérheted számon rajta, hogy mást hisz, mást gondol, mást érez, mint, amit te.. Hiába más a nézeteitek, irányultságotok, bármerre is visz az egyén útja, Isten hagyja neki, és úgy alakítja a körülményeit, hogy mindazt, amit meg kell tapasztalnia, tanulnia.. az megvalósuljon.. Isten a szabadságunk, a szabad választásunk lehetőségét meghagyta e földi létben is... Nem azért, hogy elveszítsen minket, hanem, hogy megmentsen... Ő az, "aki görbe vonalakkal is egyenesen ír".. s kiegyenesíti, ami nem egyenes... azt mondja: LEGYEN! - és hogy legyen hitetek szerint!

"Öt verebet ugye két fillérért adnak? Isten mégsem feledkezik meg egyről sem közülük." (Lk 12,6)

"Ki az közületek, aki aggodalmaskodásával képes az életkorához egyetlen könyöknyit hozzátenni?" (Mt 6,27)

Isten tudja, hogy mire van szükségünk, hogy beteljesedjen a fejlődésünk, ezért az életünk folyását figyelemmel kíséri, hogy merre tartunk, és milyen módon és merre haladunk, és hogy meddig jutunk...  Ha az életben válaszút előtt állunk, induljunk el a meggyőződésünk szerint, de közben Istenben bízva, szeretettel telve és remélve, hittel.. S akkor bármilyen irányba is megyünk, vagyis, ha erre megyünk, de akkor is, ha arra..) - ugyanúgy a cél felé tartunk, "mert Isten nem a célba érkezést várja el tőlünk, hanem hogy felé tartsunk".. a többit ő teszi meg…

A történelem de a személyiségfejlődésben is láthatjuk, hogy a kiéleződött helyzetek megoldását az ember hatalommal, erővel próbálja megoldani.. Felemeli a hangját, jól megmondja, tüntet, és mindent bevet, mert meg akarja győzni a másikat a saját igazáról..  A nagy "igazságkeresésben" az emberek észre sem veszik, hogy rég eltávolodtak tőle. Az igazság a Szeretetben van! Minden, amiben nincs SZERETET, az igazságtalansággal van tele. Számtalan eset volt már a történelemben, amikor a "Szeretet nevében" követtek el égbekiáltó bűnöket.  

A fanatizmus és a gyűlölködés, a szeretetlenség „gyümölcse”. Amikor egyre jobban a világi érdekek dominálnak, amikor a közöny és az érdektelenség miatt  még jobban halmozódnak a bajok, amikor a félelem mindent áthat, és lebénít-legyengít, - fel kell ismernünk az egyéni felelősségünket... 555735_l.jpg

Most az emberiség kapott egy nagy löketet.. ami hullámokat vet.., de azt gondolom, hogy ez csak az elő rengés…Az emberiség próbája csak most kezdődik igazán...  Már érett... sok szomorúság és fájdalom.. de végül Isten ezeket mind gyémánttá teszi. Ahhoz, hogy kikristályosodjon bennünk, vagyis érték váljon a szenvedésből, a nehézségből, ahhoz meg kell erősödnünk a hitben. A félelem viszont a hit rákbetegsége... 

A félni a vírustól, a haláltól, a vakcinától...a véleményem értelmes felvállalásától - ez az igazi vírus. 

Pedig leginkább az olyan élettől kellene félni, amiben nem az Istenben hiszünk, bízunk, remélünk… Tegyük meg, amit hittel és szeretettel, meggyőződéssel meg tudunk tenni,és a többit bízzuk az Úrra!

A félelemről egy ezelőtti blog bejegyzésben  írtam bővebben..

A krisztusi kereszthordozásból fakadó sok ezernyi könnycsepp, a milliónyi együtt érző szívből fakadó imádság, a békéért , gyógyulásért kiáltó sóhajok, most látszólag vesztésre állnak, mert ima helyett vita, irgalom helyett a megtorlás, bizalom és hit helyett a félelem, a Szeretet helyett „mindenkinek a maga igaza” van az emberek lelkében. Harcolnak, de egymás ellen, és egy láthatatlan ellenség ellen, amire most mindent rá lehet fogni. Ez a lélek-harc, amiben a a szellemvilág csatázik sok millió ember sorsának befolyásáért, mindannyiunk gondjai. Nem lehetünk passzívak! Forduljunk hát mindannyian a Béke szerzőjéhez, Istenhez, hogy a szívünkben a béke, a szeretet uralkodjon, s ezt adjuk át embertársainknak is. Imádkozzunk hát a Megtestesült Szeretet hordozójához, a legszentebb Anyához, Máriához, hogy mint minden kegyelem közvetítője, járjon közben értünk:

Irgalmasság Anyja, nyerd el számunkra az emberek keresztényi kiengesztelődését. Mindenek előtt szerezd meg a kegyelmeket, melyek megtérítik az emberi szíveket, azokat a kegyelmeket, amelyek előkészítik és biztosítják az annyira óhajtott helyreállítást, s megbékélést. Béke Királynéja, könyörögj érettünk, és adj reményt, hitet, s békét a világnak igazságban és igazságosságban és Krisztus szeretetében. Add meg  mindenek fölött a lelkek békéjét, hogy a rend nyugalmában terjedhessen Isten országa. Ámen.  2544994_l.jpg

Az Isten országa köztünk van…a szeretettől izzó szívekben van. Isten szeretete pedig arra készteti a keresztény embert, hogy előhívja magából ezt az „izzást”. Tehát ne forduljunk el a másiktól sem félelemből, sem az ellenkező meggyőződés miatt. Aki kirekesztő, az nem ismeri a SZERETETET! Aki nem gondoskodó, abban nincs szereret.  

Ha a szeretetben egyesülni kívánunk Istennel, szükségünk van rá, hogy átérezzük a világra s az egyes emberre nehezedő kereszt súlyát. Isten azt kívánja, hogy ne menjünk el szó nélkül, cselekedet nélkül az embertestvéreinket érintő bajok, problémák mellett. Ha nyitott szívvel járunk-kelünk a világban, számtalan nyomorúságát megláthatjuk… mily sok lesújtott, roskadozó, összetört szívű ember él mellettünk, akinek a szíve segítségért kiált az Úrhoz. Legyünk kedves eszközei Istennek, s imával, és szeretetcselekedetekkel építsük mi is Isten országát…mások és a magunk szívében is. Vegyük észre a köves talajon haladva is annak csillogását, érezzük meg a benne rejlő erőt.. de ne más kárára..

Ne felejtsd: Krisztus a szenvedők, a kicsinyek, az elhagyottak, a szűkölködők szívében rejtőzik. Amit egynek is tesztek a legkisebbek közül, neki teszitek!        

„Ott van a legnagyobb igazság, ahol a legnagyobb a szeretet.”  (Suenens bíboros)   

Isten kegyelméből: Rózsa Sándor (Sandroz)

Nézz be hozzám máskor is, hetente új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a Gasztroblogomat is ( Chef Sandroz ), amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. Kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

              

A bejegyzés trackback címe:

https://szivvellelekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr8416497080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása