Minden, ami szívből és lélekből jön

Szívvel - Lélekkel

Szívvel - Lélekkel

A béke és a csend édes testvérek

elmélkedés

2023. április 26. - Sandroz

1682502640926.jpg

A béke és a csend édes testvérek  (elmélkedés)

YouTube hang verzió itt

Mint két jó testvér együtt ül szeretetben a csend és a béke az Élet ágán. Ha szél támad, az ág kilendül.. a csend elmosolyodik és azt mondja a testvérének, hogy nézd hinta, és megfogja a kezét, biztosítva őt, hogy vigyáz rá. Erre a béke is mosolyog és hintáznak tovább szeretetben... Egymásra vigyázva, figyelve a másikra...

A csend meghallja a szél zúgását, és felkészítheti az élet fáját a viharokra. Ilyenkor a fa jobban el kezd kapaszkodni a gyökerével, és ágait összehúzza, hogy minél kisebb kárt okozzon benne a szélsőséges körülmény.
Ha csendünk elég mély és tiszta, akkor szólni tud.. nem csak hozzánk kezd el beszélni...hanem a környezetünkben élőkhöz is..
Mert néha a csendnek is meg kell szólalnia, ha úgy érzi, hogy így mentheti meg a békét, de legtöbbször ő az, amely csupán meglétével élősegíti, hogy a béke és a szeretet megmaradjon.
Meg kell tanulnunk meghallani a zajban is a csendet, és a csendben is a kiáltást, és érteni még a kimondatlan szavakat is. És ez nem megy varázsütésre, tudatosan fejleszthető. Főleg megfigyelés és önellenőrzés alapján.
Az élet szelét, viharait érzékelhetjük úgy is, mint olyan nehézségeket, amik kibillentenek lelkiegyensúlyunkból. De ha a viharok közben is megőrizzük lelkünkben a csendet, a békét, akkor max megtanulunk jobban kapaszkodni, és a vihar elültével majd úgy emlékszünk vissza, mint egy olyan szakaszra az életünkben, ami hozott egy kis Rock & Roll-t, de tudjuk, hogy a koncert után (elfáradva, elnyűtten, sőt néha másnaposan) ideje megpihenni, és visszatérni a csendhez, a békéhez, a Szeretethez...
Lásd meg, hogy a szeretet fájának ágai mindig nőnek, elágaznak, erősödnek.. ha megtörik is, megmetszik is.. erősebb lesz tőle.
.

Szeretlek Istenem! - Szeretlek, mert arra teremtettél, hogy szeresselek… - Meghívtál, - létrejöttem. Felneveltél, - és most tudatosan járok a HIT, A BÉKE, A REMÉNY ÉS A SZERETET Útján!  Köszönöm neked a múltam, a jelenem! Köszönöm bennem a csended. A biztos reményt, hogy a jövőm Benned Örök! Köszönöm, hogy a Te Gondviselő Szereteted jelen volt, van és lesz az én életemben. Kiváltságossá tettél, hogy megláthattalak Téged, megérthettelek, s megérezhettem a valóságos jelenléted – magamban, - másokban, - mindenben és mindenkiben. Erősítsd a felismerés kegyelmét bennem! Hálát adok végtelen irgalmadért, amellyel mindig felkaroltál, elárasztottál, és mindig új erőt adtál! Istenem tudom, hogy bennem élsz, velem jársz, Te küldesz, Te hívsz meg arra, hogy MINDENBEN megtaláljalak, hogy a Mindenség Erejével szolgáljalak – SZERETETBEN, SZERETETTEL, A SZERETETET!

img_20211023_014043_670.jpg

Elnézést kérek, hogy mostanában nem posztoltam, de egy nagyobb terjedelmű írásba fogtam, ami leköti szabadidőmet, de ezentúl igyekszem itt is aktív lenni. Isten áldjon meg benneteket..  Kérem, és köszönöm imáitokat értem, és szolgálatom kiterjesztéséért... Hálás vagyok !

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a Gasztroblogomat is ( Chef Sandroz ), amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. Kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

fb_img_1590793849884.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szivvellelekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr4018108680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása