Minden, ami szívből és lélekből jön

Szívvel - Lélekkel

Szívvel - Lélekkel

A megfagyott Krisztus

- az egyház bomlása...

2023. december 30. - Sandroz
1703961288673.jpgA megfagyott Krisztus - 
Az utóbbi időben tapasztaltak már végleg kiverték nálam a biztosítékot. Keresztényként már számtalanszor szégyelltem magam bizonyos egyházi személyek, illetve egyes hívek kirekesztő megnyilvánulásai miatt, amivel tulajdonképpen szembe köpnek nem csak embereket, de magát Krisztust is. Gondoltam írok egy nyílt levelet a magyar Egyházi személyeknek, de ráébredtem, hogy már nem egy csapatban játszunk... Több mint 20 évvel ezelőtt még Karitász csoport vezető voltam, és csodálatos papokat ismertem meg. De már akkor is szembesültem az egyház és a krisztusi tanítás közötti lényeges különbségekkel. Sokáig azzal magyaráztam, hogy végülis az ember ilyen... nem tökéletes, és ahogy én sem vagyok az... - Leginkább az esett nehezemre, amikor kirekesztő és szeretetlen viselkedéssel találkoztam a templomban. Pl. volt, hogy nem tudtam végig hallgatni a prédikációt, és ki kellett mennem kicsit a levegőre, mikor az oltár mellől gúnnyal beszéltek másokról, s másról sem szólt, csak kirekesztésről és ítélkezésről... Én nem ilyennek ismertem meg az Istent! Azok a papok, akik elindítottak a hit útján nem ilyenek voltak. Hova tűnt a SZERETET? A KEDVESSÉG? AZ ALÁZAT? A SZENTSÉG? AZ IRGALOM? 
Az a hatalom, ami meghasonlik önmagával az bukásra van ítélve. ( olvasd Mt 3,24-25 )
Lelki szemeim előtt látom a fél lábon álló egyházat, amint jégre lép,
S még azt az egy lábat is kirúgják alóla, azok akik miatt eddig is szédült...
Az helyett, hogy végre egyensúlyba kerülnének, inkább sorra lékbe csúsznak.
Sikamlós témán esnek el, s kérdés hogy a múlt szörnyűségei után ezt túlélik e.. s milyen áron...
December közepén Ferenc pápa által kiadott vatikáni dokumentum engedélyt adott az azonos nemű párok megáldására. Amire Krisztus Helytartója megfelelő hitből fakadó magyarázatot adott. Egy nappal később jelent meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nyilatkozata, amelyben többek között kiemelték, hogy „az Egyház régi tanítása, hogy »akik áldást kérnek, azt mutatják, hogy szükségük van Isten üdvözítő jelenlétére«, 

 A dokumentum hangsúlyozza, hogy éppen a fentiek miatt van lehetőség a rendezetlen élethelyzetben lévő és az azonos nemű párok áldására, de ez nem történhet az egyházi hatóságok által jóváhagyott liturgikus formában, hogy ne legyen összetéveszthető a házasság szentségének szertartásában lévő sajátos áldással.” 

Egy héttel később azonban már a magyar püspökök nyíltan szembe helyezkedtek a pápa szándékával. Mire ez a hirtelen váltás? - Mint tudjuk, hogy a melegek amúgy is most kiemelten fontos téma Magyarországon, dehogy az egyházi vezetők a végén a politikai hatalomnak inkább engedelmeskedjenek, mint magának az Isten helytartójának, a PÁPÁNAK....  Döbbenet!  Nem tanultak katekézist??? 

Megtagadni az áldást, amikor az valójában gyógyszer?! Krisztus maga mondta, hogy a betegnek kell az orvos... vagyis ha gyenge vagyok, az áldás megerősít, ha bűnben élek akkor segít a szentségi úton... Krisztus nem úgy küldte tanítványait, hogy menjetek válogassatok a kendermagból, hanem azt mondta tegyetek tanítványaitokká mindenkit... Nem célom támadni az egyházat, pont amikor leginkább szenved és beteg. Inkább gyógyítanám, ha tehetném... - de ( elnézést a kifejezésért ) ez valójában már egy fejlövés nem egy nátha.. 

Eszembe jutnak a múlt egyházi bűnei... , amikor fegyvereket áldottak meg, s háborús bűnöket követtek el, ártatlan embereket kiáltottak ki boszorkánynak és égettek el élve, amikor vagyont halmoztak fel és tobzódtak, amíg a nép éhezett, amikor szexuális bűnök miatt kerültek félreérthetetlen helyzetbe, és inkább a szőnyeg alá söpörték..., amikor most is szinte üldözik és elítélik a homoszexualitást, és mindenféle szexualitást, amit nem házastársak közt történik, de közben számos papja titkos, fél titkos viszonyt folytat.. Nem véletlen, hogy már ott leng a köztudatban a papi nőtlenség eltörlésének gondolata is, de még nincs semmi előrelépés ebben sem. .. .Viszont látható az is, hogy soha nem támadta így az egyház a melegek kapcsolatát, és nem volt ennyire téma. Lassan többet hallani róla, mint a szentek életéről és jó példamutatásukról. S milyen érdekes a párhuzam, hogy a politikában is mennyire felerősödött e téma az elhíresült ereszcsatornán rendörök elől menekülő politikusunk után... mert valószínűleg ennek ellentételezéseképpen lépett be a köztudatba az LMBTQ, mint aktuális ellenségkép.

Lehet nagyot kell esni , hogy észhez térjenek... vagyis a Lélekhez visszatérjenek... Az Egyház kínlódása valójában leképezi az emberi faj jelen világi állapotát. Széthúzás, háború, pénzisten...stb. Pedig most lenne leginkább szüksége az emberiségnek támaszra... hitben, szeretetben való megerősítésre... De már csak nyomokban található meg benne, így nem képes erőt kifejteni. Az Igaz Élő Egyház nem egy intézmény, hanem olyan bűnre hajló, különböző emberek misztikus egysége, akik hisznek Krisztus megváltásában a szabadságban és a szeretetben. Ezért egységet alkotnak és együtt törekednek a fejlődésre, az Istenhez való hasonlatosságuk megőrzésére és előhívására a Szeretet által.

1703959613966.jpg

S hol van ez most e világban? ...az Egyházban?... felfedezhető kisközösségekben, ha nyitott szemmel járunk, de szomorú, hogy a legtöbb ember csak látszat keresztény, és a vallásosság köntösével burkolóznak, az élő hit meg haldoklik. Még az egyházi személyek között is.
A vallásos gyakorlatok elő hit hiányában olyanok, mint gyökér nélküli fára mászni a gyümölcs reményében. Előbb utóbb letörik alattad az ág.
1703959492735.jpg
Miért írok most erről, azért mert olvastam egy körlevelet, ami az egyszerű világi logika szempontjából is lelepleződik, hogy bűzlik... De ezt olyan írta, akinek valójában példát kellene mutatnia... Sajnos meg van győződve, hogy azt teszi, amikor bomlaszt... Azt gondolja arra hivatott, hogy vezesse a nyájat, de közben meg a pásztort szidja, akitől enni-inni kap, és akit követni hivatott, mert felesküdött rá, de úgy érzi ő az, aki mindenek feletti... miért is? Milyen lélek késztetheti erre?
Igen, bizony széles az út és szűk a kapu, de az ítélkezés és a szeretet más és más kaput nyit meg... az alázat és az engedelmesség meg még mindig erény. A magyar püspöki kar egyik első embere Isten helytartója fölé helyezi önmagát, engedetlen, aztán kéri, hogy engedelmeskedjenek neki...
Elbocsájt olyat , aki neki nem engedelmeskedik, de ő maga képtelen engedelmeskedni. Ha ez mondjuk egy világi vállalatnál történik, simán kirúgják. Mégis annyira örömködnek az emberek, és üdvözlik e tagadást... miért gondolja azt bárki, hogy ez az árulás helyes?
Milyen hatalom irányíthatja mindezt...?
S ez az amire azt mondják hogy meghasonlik önmagával..
Sajnálatos de ez az Egyház, mint intézmény már jó ideje haldoklik.. ezzel meg még inkább kicsinálják magukat... de a látszat legalább megmarad... szomorú... 
Inkább esnek egymás torkának és keresik a különbözőséget, mint hogy az egységet teremtenék meg a szeretet által... még az Egyházban is.
De miért jó az embernek, inkább a széthúzás a káosz, miért választják a hazugságot alapnak, az helyett hogy békében biztos talajon álljanak?
Amikor Krisztus minden emberért meghalt, miért írja felül azt bárki?
Mennyi ember van a saját poklában, amikor gyűlölködő, kirekesztő...
Felülírják a Szent Igéket és kényük kedvük szerint értelmezik és kiforgatják. Mint egy boltban a polcról leveszi, aztán a kosarába dobja, de nem érti a lényeget. Pedig mindenhez csak Irgalomra és Szeretetre van szükség!!
Most nagyon messze kerültünk a szeretet evangéliumától, de remélem hogy talán hamarosan rájönnek végre az emberek hogy egyedül a szeretet a lényeg.. de ahogy most állnak a dolgok, esélyes, hogy pár embert addig még keresztre feszítenek az állandó hatalmaskodni vágyók. De Isten a porból, hamuból újat alkot... Élőt!!!! Én hiszek Isten szövetségében és Krisztus győzelmében. De az is látom hogy e világban valami nagy krízisnek kell lenni ahhoz, hogy lényegi változás legyen. I
„Ha elítélitek az embereket nincs időtök szeretni Őket.” (Szent Teréz Anya)
Uram, Irgalmazz nekünk!
Olvaszd fel a megfagyott szíveket Uram! 
1703959589231.jpg
********************************
.
Isten áldjon meg mindannyiunkat!
.
Tisztelettel: Rózsa Sándor - Sandroz
.

Elnézést kérek, hogy mostanában kevesebbet "posztolok", de könyvem megírása leköti szabadidőmet, de igyekszem itt is aktív lenni. Isten áldjon meg benneteket..  Kérem, és köszönöm imáitokat értem, és szolgálatom kiterjesztéséért... Hálás vagyok !

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a Gasztroblogomat is ( Chef Sandroz ), amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. Kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.1703959700129.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szivvellelekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr3418291683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása